1. gyogyitonokert@gmail.com
  2. 6722 Szeged, Egyetem utca 2.
  3. OTP Bank 11705060-20000772
  4. 18286636-1-06

Tavaszi pontszerző képzéseink

Tavaszi pontszerző képzéseink

Továbbképzéseink nem pontszerző szakterületről érkezők számára is nyitottak!

Digitális kommunikáció a mindennapi orvosi gyakorlatban (SE-TK/2020.I./00148)

  1. február 22. 9-15.30h. Budapest, Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Könyvtára, Budapest, Nagyvárad tér 4. (XX. em.)

A digitalizáció átszövi a körülöttünk lévő világot és a gyógyítást sem hagyja érintetlenül. Az elmúlt 15-20 évben nagyarányú változásnak vagyunk tanúi, mind a technológia, mind a kommunikáció, mind pedig az orvos-beteg kapcsolat területén. A web 2.0 korszak óriási hatást gyakorolt a medicinára, hiszen nagy számban jelennek meg azok a betegek, akik a világhálón tájékozódnak, keresnek megoldást problémáikra, online keresnek kapcsolatot gyógyítóikkal, viselhető szenzorok és applikációk révén monitorozzák egészségüket, menedzselik krónikus betegségeiket. Az orvosi munka tehát újabb feladatokkal bővül: szükségessé válik, hogy a gyógyítók teljesen megbízható, a szakértők által hitelesnek és megbízhatónak minősített weboldalakat, viselhető eszközöket és applikációkat ajánljanak betegeiknek. Az internetes egészségügyi tartalmak használata mellett mind fontosabbá lesz – orvosi és laikus körökben egyaránt – a közösségi média használat, amikor a páciensek egy adott kérdéssel egy közösséget, „kapcsolati hálót” hívnak segítségül vagy tájékozódnak egészséggel kapcsolatos kérdésekben. Képzésünkben a fenti kihívásokra igyekszünk választ találni az alábbi témák körüljárásával: 1) weboldal keresési tanácsok, 2) email az orvos-beteg kapcsolatban, 3) közösségi média az orvosi gyakorlatban 4) applikációk/szenzorok a mindennapi gyakorlatban.

Részletes program és további információ az OFTEX-portálon vagy a gyorffy.zsuzsa.mail@gmail.com emailcímen kérhető.

 

“Emésztetlen lelki terhek”: funkcionális emésztőszervi betegségek komplex megközelítése (SZTE-ÁOK/2020.I./00065)

  1. március 20. (1 nap) Budapest.

A tanfolyam fókuszában a napjainkban egyre gyakoribb funkcionális emésztőszervi panaszok komplex, bio-pszicho-szociális megközelítése áll. A szakembereknek és a pácienseknek is igen sok kihívást és gyakori frusztrációt okozó panaszok fokozott együttműködést igényelnek az orvosok és a pszichológusok-pszichoterapeuták részéről. A tanfolyam előadásai a problémakör pszichoszomatikus összefüggéseibe és az ellátás folyamatának különböző mozzanataiba engednek bepillantást a diagnózis felállításától a prevenció és a kezelés lépésein keresztül. A belgyógyász- és gasztroenterológus szakorvosok, háziorvos, pszichoterapeuta, alkalmazott egészségszakpszichológusok, családterapeuta és orvosi szociológus által tartott előadások és a workshop a legkorszerűbb ismeretekre és több évtizedes gyakorlati tapasztalatra épül.

Részletes program és további információ az OFTEX-portálon, vagy a papporso@gmail.com emailcímen kérhető.

Tanfolyamainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Ha mindkét tanfolyamon részt vesz, 10%-os árengedményt adunk!