1. gyogyitonokert@gmail.com
  2. 6722 Szeged, Egyetem utca 2.
  3. OTP Bank 11705060-20000772
  4. 18286636-1-06

Kiégés megelõzés pozitív pszichológiai módszerekkel

CME képzés a Gyógyító Nők Alapítvány szakembereinek vezetésével

Közismert, hogy „az emberekkel foglalkozó szakmák” magukban hordozzák a kiégési szindróma veszélyét, azt az állapotot, amikor az egyébként motivált, érzelemgazdag személyiség telítődik azokkal a problémákkal, amelyekkel naponta találkozik. A kimerülés jelentkezhet testi, szellemi és érzelmi területen, megnyilvánulhat szomatikus, magatartási, érzelmi és mentális tünetekben. A prevenció, illetve a meglévő probléma felismerése rendkívüli fontosságú, hiszen jelentős mértékben befolyásolja a betegekkel való kapcsolattartást, a munka hatékonyságát. A kiégés-megelőzési tréning egyaránt alkalmas a már kialakult kiégési szindróma kezelésére és a megelőzésre is.

A tréning során áttekintjük a kiégés okait külső és belső stresszforrásokra bontva. A résztvevők feltérképezhetik a saját életükben megjelenő stresszorokat. Nagy hangsúlyt helyezünk a segítő munkában megjelenő empátia „helyes” értelmezésére valamint áttekintjük a kiégésre hajlamosító személyiségstruktúra jellemzőit. A tréning során kiemelt fontosságú a megelőzés lehetőségeinek megismerése. A kurzus során a saját élményeken alapuló gyakorlatokkal   illetve a meglévő vagy a  rejtett erőforrások tudatosítása által igyekszünk a mentális egyensúlyt helyreállítani, megerősíteni.

 

Időpont: 2017. március 4. 9-16 h.

Helyszín: Semmelweis Egyetem, Magatartástudományi Intézet Könyvára.

A tanfolyam díja: 15 000ft.

Szabadon választható CME kurzus 16 ponttal, orvosoknak és klinikai szakpszichológusoknak. http://www.oftex.hu/project_o/system/launch.php?pg=./oftex/TANF_Adatlap.php?msgid=63885&tableid=0&retcode=tanflist