1. gyogyitonokert@gmail.com
  2. 6722 Szeged, Egyetem utca 2.
  3. OTP Bank 11705060-20000772
  4. 18286636-1-06

Programajánló

 


 
Gyógyítók a futás népszerűsítéséért!!!

A Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri tömbjétől a Magyar Tudományos Akadémiáig futnak november 11-én, vasárnap délelőtt egyetemi, főiskolai hallgatók és oktatók együtt. „A Tudás Útja” egyetemi futóversenyen lehetőség lesz félmaratont (21 km-t) vagy egy rövidebb, 6 kilométeres távot lefutni.
A rendezvény célja, hogy, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a rendszeres futás komoly egészségvédő: feltölti szervezetet oxigénnel, jó hatással van a vérkeringésre, serkenti az izmok és az agy vérellátását is, így javítja a koncentrálóképességet és lassítja az öregedést. És az endorfinok felszabadulásával csökkenti a stresszt is!
Még lehet csatlakozni!

http://semmelweis-egyetem.hu/mediasarok/2012/11/08/a-tudas-utja-felmaraton-hallgatoknak-oktatoknak/

 


 

9. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
Időpont: Budapest, 2012. november 6-11.

Helyszínek: Toldi Mozi, Művész Mozi, Cirko-Gejzír Mozi, OSA Archivum, Odeon Underground, Toldi Klub

Témák: ukrán gyerekmunkások /// svéd transzszexuálisok /// chilei politikai üldözöttek /// olasz hajléktalanok /// paraguayi melegek /// orosz anarchista művészek /// zambiai poligámia /// magyar börtönrap

A Nemzetközi Panoráma a kortárs, kreatív dokumentumfilm legjobbjaiból, prominens fesztiválokat (Cannes, Velencei Filmfesztivál, Cinema de Réel, DOK Leipzig, Tribeca, One World Prague) megjárt filmekből szemez a világ minden tájáról. A Magyar Panoráma a friss magyar dokumentumfilm-termésből válogat. A Fókuszban Oroszország program keretében orosz társadalmi és politikai problémák kerülnek terítékre, a Lázadó tömegek program tömegtüntetéseket vesz górcső alá Egyiptomtól Párizsig. 2012-ben a Verzió vendége a One World Románia fesztivál.

www.verzio.org

 


“Nemsenkilény-Monológ Nemmindegyembereknek”

2012.11.22. – 20:00

A Nemsenkilény című monodráma az autizmussal együtt élő emberek személyes írásait, naplóit felhasználva igyekszik bemutatni kiszolgáltatott embertársaink mindennapjait, egy velünk együtt élő, és mégis oly távolinak tűnő világ fájdalmait és örömeit, sikereit és kudarcait. Egy csenddel és kétségbeesésekkel teli lélek félelmei, kérdései, vágyai és gondolatai a legegyszerűbb színészi (emberi) eszközökkel megfogalmazva.

Az előadás alkotói: Börcsök Enikő, Tóth József, Gyulay Eszter

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház-ban 

http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/nemsenkileny/


 

A borús, novemberi estékre két, különleges színházi programot ajánlunk:

Momentán Társulat: Fröccs-Interaktív Lélekbúvárkodás

2012.11.10. – 19:00

Tabuk a családban – vendég F. Várkonyi Zsuzsa
Van, amit szégyellünk, van, amitől félünk, van, amivel túlságosan fájdalmas lenne szembenézni. Hallgatunk róla, de mindig jelen van. Halál, kudarc, betegség, másságok és csalódások, illúziók elvesztése. Be nem ismert bűntudat, ki nem mondott hibáztatás. Tabuk, amik együtt élnek velünk és észrevétlenül irányítanak. Mit kezdjünk feloldatlan traumáinkkal, a család életében láthatatlanul jelen lévő sötét titkokkal. Lehet-e, kell-e szembenézni velük? Kemény téma Momentános feldolgozásban, fájdalom humorral fűszerezve.

Az előadás helye: IMPRÓ – kreatív töltőállomás
Cím: 1066 Budapest, Ó utca 4.

http://momentantarsulat.hu/eloadasok/froccs

 


 

Múzeumok őszi fesztiválja 2012.

A „Múzeumok a változó világban – Új kihívások, új inspirációk” jelmondatú eseménysorozat 2012. október  1.-től – november 11.-ig tart, sok-sok vidéki múzeum részvételével.

http://www.programturizmus.hu/tdestination-muzeumok-oszi-fesztival-magyarorszag.html