Tanácsadóink

Sándor Imola

Sándor Imola

“Sándor Imola vagyok, klinikai szakpszichológus. Munkahelyem a SE Magatartástudományi Intézetben van, ahol pszichológusként immár több mint tíz éve látok el tanácsadói feladatokat.

A gyógyítói és oktatói feladatok mellett a különféle (stresszkezelő, munkaerőpiaci, kommunikációs, önismereti, asszertivitás stb.) tematikájú tréningek tartásakor számtalanszor megtapasztalhattam, hogy az élet során felbukkanó elakadásokban egyedül, külső segítség nélkül olykor nagyon nehéz továbblépni. Ilyenkor az elindulásban nagyon fontos, hogy meg tudjuk élni, hogy nem vagyunk egyedül, van kire támaszkodni, van kiben megkapaszkodni. Ez a tapasztalás erőforrásunkká válhat, melyből a későbbiek során meríthetünk, melyhez mindig visszanyúlhatunk.

A Gyógyító Nők oldal tanácsadójaként várom, hogy megosszák velem kérdéseiket, gondolataikat és problémáikat a lélek ügyes-bajos dolgairól.”

Elérhetőség: sandor.imola.gyogyitonokert@gmail.com

 


 

Prof. Dr. Csabai Márta

Dr. Csabai Márta
Dr. Csabai Márta

1987-ben Debrecenben szereztem pszichológus diplomát, majd klinikai szakpszichológus képesítést Budapesten. A Londoni Egyetemen egészségpszichológiai tanulmányokat folytattam,  a Közép-Európai Egyetemen pedig a társadalmi nemekkel kapcsolatos képzésben vettem részt. A gyógyítás és a nőiség témája ily módon már tanulmányaim idején összekapcsolódott érdeklődésemben. Mintegy tíz évet töltöttem közvetlen betegágy melletti, kórházi és klinikai munkakörben, a szomatikus és a pszichiátriai betegellátásban egyaránt. Jelenleg a fekvőbetegellátásban dolgozó fiatal pszichológusok szakmai vezetését, szupervízióját végzem egy projekt keretében. Több mint két évtizedes egyetemi oktatói-kutatói pályám középponti témája a gyógyító kapcsolat és a betegségekkel való megküzdés pszichológiai tényezői. Mind a gyakorlatban töltött munkám, mind pedig kutatási tapasztalataim abban erősítettek meg, hogy a gyógyító szakemberek legfőbb munkaeszköze saját személyük (saját testük-lelkük-viselkedésük). Tanácsadói munkám során ezen „munkaeszköz” folyamatos karbantartásában szeretném segíteni a hozzánk fordulókat.

Néhány fontosabb könyvem:

Csabai Márta: Tünetvándorlás. A hisztériától a krónikus fáradtságig. Jószöveg Műhely Kiadó, Budapest, 2007.

Csabai Márta és Molnár Péter: Orvosi pszichológia és klinikai egészségpszichológia. Medicina, Budapest, 2009.

Csabai Márta, Csösz Ilona és Szili Katalin: A gyógyító kapcsolat élménye. Kézikönyv és oktatólemez a kapcsolati készségek fejlesztéséhez. Oriold és Társai Kiadó, Budapest, 2009.

Elérhetőség: csabai.marta.gyogyitonokert@gmail.com